Verificarea si curatarea unui aparat de aer conditionat defect!

Inainte de a chema un specialist, iata cateva lucruri pe care le puteti face chiar dvs., imediat ce constatati ca aparatul de aer conditionat nu functioneaza corect sau nu functioneaza deloc:

 • Opriti alimentarea aparatului

  Scoateti aparatul din priza si lasati-l sa se dezghete. Procedand astfel, il protejati de pagube majore care ar putea surveni datorita suprasolicitarii si evitati eventualele accidente.

 • Curatati unitatea interioara

  Din cauza condensului format, pe unitatea interioara se depun mucegai, praf, ciuperci, bacterii etc. care, prin acumulare, devin daunatoare sanatatii si raspandesc un miros neplacut in incapere. Puteti curata unitatea interioara cu o carpa inmuiata intr-o solutie calda de apa cu detergent.

 • Spalati masca unitatii interioare

  Masca unitatii interioare este detasabila la cele mai multe aparate de aer conditionat. Este confectionata din material plastic si pe ea se pot depune de asemenea murdarie, praf, mucegai.

  Inainte de a o spala, aspirati praful din interior cu un aspirator. Montati-o la loc numai dupa ce va asigurati ca este bine uscata.

 • Curatati filtrele

  In foarte multe cazuri, cauza nefunctionarii sau a proastei functionari se datoreaza infundarii filtrelor de praf cu murdarie. Acestea sunt din plastic si sunt lavabile.

  Celelate filtre mai fine, cum sunt cele de carbune, sunt consumabile si trebuie inlocuite. Exista si filtre regenerabile la unele aparate, proiectate sa functioneze pe toata durata de viata a aparatului.

  Filtrele spalate si uscate vor fi puse la loc, dupa care mai asteptati cateva ore inainte de a reporni aparatul de aer conditionat.

 • Verificati admisia si refularea aerului

  Dupa mai mult timp de nefunctionare, inainte de a porni aparatul de aer conditionat, este bine sa verificati daca admisia si refularea aerului unitatii interioare nu sunt infundate.

 • Apelati la o firma specializata

  Daca ati efectuat toate aceste operatii si problema nu s-a remediat, poate fi o defectiune mai serioasa, care necesita interventia unui specialist.

  Apeland la o firma specializata, verificarea si curatarea unui aparat de aer conditionat defect va fi mult mai eficienta, pentru ca se folosesc echipamente si substante de curatare profesionale

Montaj aer conditiona apartament bucuresti
Mentenanta Aer Conditionat
Optimizare seo, promovare, creare site-uri si magazine online
SC PRESTIGE CLIMA SRL J40/8751/2012 RO30489945 SEDIUL SPATARUL PREDA 21 SECTOR 5 BUCURESTI